Uutiset

tällä sivulla vanhempaa uutistietoa.
uudemmat löytyvät etusivulta

2.12.2022
3. ESBC Mestaruuskisa pelataan Pärnussa 22.-23.4.2022.

Matkan järjestelyt alkavat joulukuussa. Alustavista hinnoista ja aikatauluista tulee matkalaisille tietoa sähköpostilla.

30.10.2022
Vuosikokous pidettiin Talin keilahallissa 30.10.2022.
Asialistalla oli jäsenmaksujen vahvistaminen (ei muutoksia).
PJ:n ja kahden jäsenen valinta ja  erovuorossa olleet jatkavat eli Risto Spora, pj ja Leif Lindberg, Kari Nurmi.
Normaalit tilinpäätökset ja talousarviot hyväksyttiin.
Matka Bolognaan Italiaan ja mestaruuskisa Pärnuun Viroon mukana keskusteluissa. Sekä hieman keksustelua miten saadaan tiedotusta laajemmalle väkimäärälle.

24.8.2022
Kisat Italiassa alkavat 24.6. ja päättyvät 2.7.2023.
Hotellitarjouksia on tullut ja varattu 30 kpl 2 hh ja 10 kpl 1 hh huoneita.

Matkavalmistelu alkaa.

Kisat Berliini 2022
3.7.2022

On kotiinlähdön aika. Ensimmäinen ryhmä lähti kotimatkalle klo 8.30 ja suurin osa lähtee lentokenttää kohden klo 14.00.

Kisat olivat hyvät ja banketissa ruokaa riitti ja viiniäkin virtasi.

Berliini hiljenee ja ensi kesänä Italia ja Bologna.

2.7.2022

Finaalipäivä ja mukana 5 suomalaista.

Leena, Tuula ja Päivi kisaavat naisten B-luokan Mastersissa, Rauli miesten C-luokassa ja Jarmo B-luokassa.
Illalla saatiin oma jännitysnäytelmä kun seurattiin Raulin pahimman kilpakumppanin peliä On-Line Scoringista. Ratkaiseva ero tuli 6. sarjan 8. ruutuun ja Raulin paikka finaaliin varmistui.
Mitalien jako iltapäivällä ja lopuksi bankettiin.

Jarmo kompastui toisella aidalla ja jäi B-luokan Masterissa sijalle 5.
Rauli ja Leena kompuroivat kolmannessa sarjassa ja kotiin jäi tuliaisiksi harmillinen 4. sija
Tuula meni mitalivaiheeseen, mutta hollantilainen ja etenkin saksalainen menivät menojaan ja jättivät Tuulan kolmanneksi.

Kisoista saatiin kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Ei huonompi saalis vaikka menneitä vuosia paljon laihempi.

1.7.2022

Leena otti voiton B-luokan singlessä. Tänään pelataan vain pareja naisten hallissa ja mitalitoiveet ovat kovat ainakin B-pareissa.
Isakowin Mikko on vielä kolmantena C-luokan singlessä, mutta siellä on vielä kovia pelimiehiä ilman tulosta. Mitalisija putoaa pykälällä parilla.

Mastersiin on vielä paikkoja auki muillakin kuin Leenalla. Tammisen Jarmo taitaa olla rajalla, mutta kummalla puolen. Rauli Raidalla Masters paikka on omissa ja pahimpien kilpakumppanien käsissä eikä Tammisen Tuulaakaan ole kirjoitettu ulos. Naisten tulostaso on matala ja 1100 tuloksella pärjää kohtalaisesti. Jos tulokset menevät sopivasti ristiin, niin Päivi Uusinarkauksella on mahdollisus nousta Mastersiin, mutta vaatii hyvää omaa ja hieman huonoa muiden tekemistä. Myös C-luokassa on ovi vielä auki Pirkko Haldenille ja Helena Styrmanille. Loistopelillä, ehkä pelkkä hyväkin riittää, mukaan lauantain Masterisiin. Perjantain kisat alkoivat klo 9 ja moni asia loksahtelee paikoilleen iltapäivän puolella.

Ja niinhän siinä kävi että Jokiniemi, Tamminen ja Uusinarkaus pelaavat B-luokan Masters-finaaleissa. C-luokassa tuli sijat 7., 8, ja 9. eli harmittavat: Halden Eriksson ja Styrman.
Jos ei tullut Master-paikkaa niin tuli kultaa Paula Eriksonille Christina Palmroosin kanssa naisten parien C-luokassa 22 pinnan erolla ranskalaisiin.
Naisten B:ssä saatiin tuplavoitto kun Riitta Nikupeteri ja Päivi Uusinarkaus löytyvät listan ylimmältä paikalta ja Leena Jokiniemi/Tuula Tamminen heti seuraavalta sijalta.

30.6.2022
Mikko Isakow nousi sijalle 3. miesten C-luokassa ja pudotti samalla Rauli Raitaa pykälällä alaspäin.
Jokiniemen Leena jatkaa ykkösenä naisten B:ssä ja Paula Eriksson naisten C:ssä sijalla 6.
Jarmo Tamminen miesten B:n singlessä sijalla 5. ja All Eventissä 2.
Keskiviikkoillan myöhäistuloksia ei tuloslistalla vielä ole, mutta nopeasti arvoiden ainakin Mikko on sijan 6. huitukoilla.

Pareissa Timo Murtola/Jarmo Tamminen kakkosina (miehet B).

Yksi kisojen pääotteluista Tapani Kiviranta vs. Leif Lindberg on tilanteessa 0-1. Tänään torstaina klo 9 paikallista aikaa pelataan osakisa 2, jossa voi voittaja jo ratketa. Tiedä vaikka panokset viimeisessä osakisassa perjantaina triplataan?
Ja tilanne torstain jälkeen 0-2. Panokset tuplataan perjantain kisaan.

29.6.2022

Miesten triossa oltiin lähellä mitaleja. Carlsson-Palmio-Kiviranta saivat pelata Saksan trion kanssa viimeiset sarjat ja saksalaiset tekivät hurjaa tulosta. Menivät kärkeen että heilahtivat ja ovat suurella todennäköisyydellä ihan kärjessä perjantain jälkeen. Myös meidän trio pelasi hyvin ja ovat sijalla 6. kisan ollessa vielä pahasti kesken.
Singleissä C-luokassa Rauli Raidan ohi meni kaksi pelaajaa, Jarmo Tammisen ohitti yksi (Mastersissa Jarmo on kakkosena) ja A-luokassa ei suomalaisia näy ihan kärkipäässä.
Naisten B-luokassa Leena Jokiniemi kiilasi itsensä ykköspaikalle ja kympin sakissa myös Pitkäsen Eila. Naisten C-luokassa Paula Eriksson nyt sijalla 7.

Kisat jatkuvat tänään lämpöisissä oloissa usealla lähdöllä.

28.6.2022

1. päivä pelattu. Kisat käynnissä ja pientä aikatauluissa myöhästelyä kuten oli odotettavaakin.
Tulostaso naisissa vielä alla parin. Vain yksi 1200 tulos päivän saldona. Suomalaisista parhaana Paula Eriksoon C-luokassa sijalla 4.

Yksi tulos puuttuu meidän pelaajiltamme. Naisten hallissa tulokset eivät siirry automaattisesti, joten tuloskato oli mahdollista.

Miesten puolella Rauli Raita otti piikkipaikan 1256 tuloksella C-luokassa. Jarmo Tamminen 4. B-luokassa 1272. A- ja B-luokassa kärki pelaa 1300-tasolla.
Kisat ovat vielä alkutekijöissään ja paljon ehtii tapahtua ennen lauantain finaaleja.

ESBC Europe piti kokouksensa ja päätti, että Israelin vetäydyttyä kisavastuusta kisahallin vaikeuksiin vedoten, vuoden 2023 kisat ovat Italian Bolognassa. Pieni varaus vielä tuon suhteen olemassa. 2024 kisat ovat Ranskassa ja 2025 Tanskassa. Tai toisinpäin riippuen Ranskassa hallin valmistumisesta.

Muuten peruskokous valinnat ja hyväksynnät tehtiin rutiinilla.

27.6.2022

Pelaajat saatu kisakaupunkiin ja tänään totinen torvensoitto alkaa. Tai ainakin keilojen kaataminen.
Pieniä alkukangerteluja mutta ne on tehty ylikäveltäviksi.
Suurin osa pääsee pelaamaan Berliinin helteessä. Maanantaiksi luvattu rapsakat 34 astetta lämpöä pilvettömältä taivaalta. Loppuviikko hellittää, mutta samalla on sateita tiedossa, joten kosteissa oloissa pelataan ennakkotietojen mukaan.
Tulospalvelu löytyy ESBC:n kisasivulta